Meubels restaureren of nieuwe meubels kopen?

Zijn uw meubels toe aan vervanging? Is het leer niet meer mooi? Zijn de zittingen kapot of de kussens niet meer goed gevuld? U kunt meubelwinkels afstruinen om nieuwe meubels aan te schaffen, maar een duurzamere oplossing is meubelrestauratie.

We zien als meubelrestaurateur vaak dat mensen gehecht zijn aan hun meubels. Er zit een hoge emotionele waarde aan een zitmeubel, zeker als het gaat om antieke meubels. Kiezen voor meubelrestauratie is dan ook een mooie manier om een meubelstuk een tweede leven te geven.

Meubelrestauratie

Veel meubels die wij restaureren zijn in de basis nog goed. Meubels die al lang meegaan zijn namelijk kwalitatief sterk gebouwd. Maar op den duur kunnen de volgende problemen ontstaan:

  • krassen en scheuren
  • kleurverlies
  • kapotte stiknaden
  • vlekken en ander vuil
  • verouderd verenpakket
  • doorzakking

Reinigen en stofferen

Er zijn, zoals u ziet, heel veel problemen waarvoor meubels restaureren een oplossing biedt. Meubelreparatie is tenslotte een breed begrip. Zijn uw meubels klassiek, of meer modern? Of heeft u zelfs designstukken waar u trots op bent? We kunnen uw geliefde meubels reinigen en/of stofferen, zodat het meubelstuk weer als nieuw wordt.

Speciale technieken

Voor het reinigen van meubels maken we gebruik van speciale reinigingsmiddelen. We reinigen de stof of het leer en brengen zo de kleur weer terug. Maar ook voor het reinigen van fauteuils, keukenstoelen, bureaustoelen, losse vloerkleden en Perzische tapijten hanteren wij een duurzame schoonmaaktechniek. We houden hierbij altijd rekening met de opbouw van de vezel, de kleur en de aanwezige vervuiling. Zo kunnen we altijd de juiste reinigingstechniek bepalen.

Vakmanschap

Naast reinigen kunt u ook kiezen voor een compleet nieuwe buiten- of binnenkant. Wij zijn al sinds 1998 gespecialiseerd in meubels stofferen. Doordat we talloze stoffen, materialen en kleurstellingen in huis hebben, kunnen we de meubels altijd terugbrengen naar de oude staat. En of het nu gaat om designmeubels, leren meubels of klassieke meubels; meubelrestauratie bij Arends Meubelstoffeerderij is en blijft een betaalbare oplossing.

Offerte aanvragen

Benieuwd wat de kosten voor het restaureren van uw meubelstuk zijn? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Gratis offerte

Upload uw foto


Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Wij sturen u zo snel mogelijk een passende offerte toe.

Meubel Restauratie (2) (Small)
Meubel Restauratie (2) (Small)
Meubel Restauratie (1) (Small)